Служебното правителство представи план за бюджет на държавата през 2023 г. Какво

...
Служебното правителство представи план за бюджет на държавата през 2023 г.
Какво
Коментари Харесай

Пари и бюджет: Говорят Теменужка Петкова и Мартин Димитров

Служебното държавно управление показа проект за бюджет на страната през 2023 година

Какво ще се случи с нашите пари – посетители в студиото на „ Тази неделя “ бяха Теменужка Петкова от ГЕРБ и Мартин Димитров от „ Демократична България “.

„ Състоянието на обществените финанси е извънредно тежко, да не кажа трагично. Дефицитът от 6,4% е рекорден. Лихвите са 4,5 милиарда лв. – с тези пари можем да построим още две Автомагистрала „ Хемус “ и поредност други планове. Състоянието е тежко и за това алармирахме още в границите на предходната година, само че сътрудниците не ни чуха “, сподели Теменужка Петкова.

„ Сметката е надписана – доста цифри могат да бъдат поправени. Но през последния месец служебният кабинет разгласи, че страната е банкрутирала. Наложи се Българска народна банка да излезе и да каже „ Не говорете нелепости “. Радев стартира да вреди на обществения имидж на България. Вместо да провежда съвещания сред Министерство на финансите и партиите, в този момент внасят един бюджет с висок недостиг, което още веднъж вреди на финансовия имидж на страната “, сподели Мартин Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР